Tesbih Türk kültürü ve erkeklik göstergesi olarak yüzyıllardır kullanılan ve pekte yok olacağa benzemeyen bir kültürel değerdir. Geçmişin getirdiği alışkanlık ile travestilerin eli kolu bazen bu aktiviteyi arasa da kadınsı görünüm ve çekicilik açısından oldukça zarar getirecek bir görüntünün ortaya çıkacağı oldukça aşikar olduğunda o el-kol geri gidiverir hemen.
Peki bu düşünce doğru mudur ? Tesbih travestiye çekicilik mi katar yoksa iter mi erkekleri. Aslında bu sorunun bir şıkkı yada cevabı yok nedeni ise oldukça açık zira bu erkekten erkeğe kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir durumdur. Tesbih çeken bayandan hoşlanan varsa tesbih çeken travestiden de hoşlanan olacaktır elbette. Tam da burada travesti kişilikler açısından seçim doğruları devre girer. yani tesbih çekmek travesti için bir tutku olmuş veya haddinden daha çok zevk alınan bir durumsa vazgeçmek yerine bundan hoşlanan bir karakter bulunup onunla ilişki yaşanılması daha akıllıca olacaktır.
Tesbihin tarihsel boyutu ise oldukça geçmişe dayanmaktadır. Avladıkları hayvanların bilimum parçalarını iplere rastgele dizen ilk insanlar, bunların daha sonraki avlarında kendilerine başarı sağlayacağı gibi bir inanç sistemine sahiptiler. Bu durum zamanla av durumununda dışında kullanılmaya başladı ve savaşlarda düşman karşısında hem uğur getirmesi hemde düşmana korku vermesi amacı ile takılmaya başladı. Dolayısıyla bir erkeklik ve güç simgesi olan tesbih günümüzde türk kültüründe de halen aynı amaç ile alakalı kullanılmaktadır.
Örneğin Eski İstanbul kabadayılarının rol aldıkları filmleri göz önünde bulundurursak bu İstanbul Kabadayılarını ellerinde tesbihleri olmadan tahayyül dahi edemeyiz.